Köszörüléstechnika

A köszörülés folyamata még ma is egy kevéssé közismert terület az ipari technológiák között. A megfigyelés és közvetlen mérések nehézségei korábban hosszadalmas, és fáradságos munkát adtak a mérnököknek. Szakemberek is gyakran misztikus ködbe vonják az egész kérdés kört.

A köszörű korong a csiszoló szemcséből és a kötő anyagból épül fel. E két összetevő arányos eloszlásából készül, a különböző anyag minőségek megmunkálására alkalmas szerszám. A mai iparban alkalmazott sokféle anyag minőség és a különböző felületi és hőkezelési eljárás arra sarkalta a gyártókat, hogy a kívánt alkalmazásnak megfelelően megkeressék vagy akár elkészítsék a legoptimálisabb szemcséket, mellyel a megmunkálási időket és a költségeket a minimálisra lehet csökkenteni.

Az ideális köszörű korong kiválasztásánál figyelembe kell venni a megmunkálandó anyag minőségét, keménységét, a megmunkálás jellegét a megmunkáló gép teljesítményét, a hűtés intenzitását, a hűtő folyadék jellemzőit az elvárt felületi minőséget, a leválasztandó anyag mennyiségét és a megmunkálási folyamatra szánt időt.

Célunk, hogy olyan támogatást kínáljunk Partnereinknek, hogy az a legjobb, leg költséghatékonyabb legyen a számukra. Gyári háttér támogatással lehetőséget biztosítunk, hogy a legkomplexebb feladatokra is megoldást adjunk.

Sík köszörülés

Palást, furat és Centreless köszörülés

CBN és gyémánt köszörű korongok, szabályzók

Speciális köszörülés

Csapos korongok

Gyémánt paszták és folyadékok